The Sandman 1 – Preludes & Nocturnes

The Sandman. Neil Gaiman

Til weekendens readathon blev der blandt andet plads til en tegneserie – nærmere betegnet den første bog i ‘The Sandman’ serien, som Neil Gaiman er forfatter til. Det er sjovt at se, hvor populær Neil Gaiman er blevet de senere år, for jeg hørte første gang om ham for 16-17 år siden – netop på grund af hans Sandman-serie. Dengang fik jeg desværre ikke læst dem (jeg var ikke så meget til graphic novels dengang), men det fik jeg muligheden for i weekenden, for der lånte jeg min allerkærestes udgave af den første bog i serien. Sidste år gav jeg ham den første tegneserie i julegave og fandt  heldigvis ud af, at det var noget for ham, så til hans fødselsdag for et par måneder siden fik han 2’eren og 3’eren i serien, og jeg er bange for, at jeg snart må købe nogle flere til ham, for det har vist sig, at jeg også er faldet for serien… 🙂

I ‘Preludes & Nocturnes’ møder vi første gang hovedpersonen, Dream (The Sandman), da en kultist udfører et ritual for at hidkalde – og tilfangetage – Døden. Noget går dog galt, og det er i stedet Dream, der ender i kløerne på kultisten. Mange år går, inden det lykkes Dream at slippe løs, og derefter går jagten på de vigtige artefakter, som han mistede ved sin tilfangetagelse – en jagt, der fører mange interessante historier med sig.

Det er et ret fascinerende, mystisk og abstrakt univers, ‘The Sandman’ foregår i, og det er vigtigt, at du læser den med et åbent sind, for Neil Gaiman eksperimenterer en del. Selvom en række scener er ret syrede, så er der stadig en rød tråd gennem fortællingen, og jeg kan godt lide, at der er en række twists, så historien ikke bliver forudsigelig – for det er den bestemt ikke. Man kan også fornemme, at forfatteren ikke er 100% sikker på, hvordan universet skal være og prøver et par ideer af undervejs. De er så diskrete, at jeg som læser bliver nysgerrig men samtidig også kan acceptere, hvis det ikke er noget, der nødvendigvis bliver fulgt op på senere i serien.

Jeg kan særligt godt lide hovedpersonen, Dream. Selvom han ser temmelig goth ud og bestemt ikke ligner en, man tør møde i en mørk gyde en sen aften, så er han en ret fair person, der hverken agerer som hævntørstig enmandshær eller som sadistisk manipulator. Dermed ikke sagt at man bevidst skal genere ham – det kommer der ikke noget godt ud af…

‘Preludes & Nocturnes’ er en fremragende, fængslende og fascinerende samling af historier om The Sandman, og man fornemmer hurtigt, at de kun viser en lille flig af, hvad The Sandman kan præstere. Jeg er glad for, at vi har de to næste tegneserier stående, for jeg er bange for, at jeg snart må læse dem – jeg er simpelthen ved at revne af nysgerrighed mht. hvad The Sandman vil opleve i de næste albums!

6 thoughts on “The Sandman 1 – Preludes & Nocturnes

  1. Jeg faldt lige over din blog her til aften, imens jeg sidder og leder efter inspiration til nye bøger at læse; og du har inspireret mig! Jeg tror jeg skal på udkig efter “The Sandman” i den nærmeste fremtid 🙂 Nydelig blog!

  2. Det kan godt være, at det skal være den næste tegneserie jeg skal kaste mig over, næstefter fables… den lyder interessant 🙂

    • Jeg var i hvert fald godt underholdt og håber på at få læst de to næste meget snart 🙂
      Pudsigt nok er Fables den næste tegneserie, jeg regner med at købe og læse 🙂

  3. Pingback: Sandman 4+5 | Den Lille Bogblog

  4. Pingback: Hvad skete der i april? | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *