The Screaming Staircase

En af mine yndlings-fantasyserier er ‘Bartimæus’-trilogien af Jonathan Stroud (som siden er blevet udvidet med en ekstra bog), så da jeg så, at han var begyndt på en ny serie, måtte jeg selvfølgelig læse den.

‘The Screaming Staircase’ er første bog i ‘Lockwood & Co’-serien, hvor tredje bog udkommer senere i år. Bogen foregår – ligesom ‘Bartimæus’-serien – i en fantasy-udgave af London. Her er omdrejningspunktet dog ikke magi men spøgelser, da byen er plaget af utallige spøgelser, gespenster og poltergejsts. De eneste, der kan bekæmpe spøgelserne, er teenagere med overnaturlige evner, og mange af disse har efterhånden samlet sig i forskellige bureauer, som opsøger hjemsøgte steder og bekæmper spøgelser. For ja, det er bestemt ikke ufarligt at fordrive spøgelser og ånder væk. Lucy er klar over farerne, men søger alligevel en stilling hos det lille bureau, Lockwood & Co, der har den karismatiske og excentriske leder, Anthony Lockwood. Lucy opdager dog, at det måske ikke var det klogeste valg, for bureauet får hurtigt rodet sig ud i problemer, der truer med at lukke virksomheden, men heldigvis får de snart en sag, som måske kan redde firmaet fra bankerot. Desværre er det også en sag, som før har krævet ofre, og de bliver nødt til at træde varsomt, hvis ikke de skal være de næste…

Jonathan Stroud har igen skabt en spændende verden, hvor han blander virkelighed og mystik. Jeg kan godt lide vinklen med spøgelserne, der hjemsøger byen, og selvom det i en ungdomsroman som denne er oplagt, at det kun er børn/teenagere, der kan bortdrive spøgelserne, så giver det også historien et mere dramatisk twist, for der er som sagt ind imellem spøgelsesjagere, der bliver dræbt.

Bogen har en række dystre elementer, men den bliver aldrig rigtig farlig eller skræmmende, hvilket blandt andet skyldes den småsarkastiske humor, som ind imellem viser sig. Det var en af de ting, jeg elskede ved ‘Bartimæus’-serien, og selvom ‘Lockwood & Co’ ikke er lige så præget af det, så nød jeg de glimt, der var.

Til trods for, at det er Lucy, der er hovedpersonen, så løb Anthony Lockwood ofte med opmærksomheden. Han er en skøn excentrisk og ærekær personlighed, der godt kan virke som en ung og lidt mindre arrogant udgave af Sherlock Holmes fra tv-serien ‘Sherlock’. En af de mest underholdende hovedpersoner i de tv-serier, der kører pt.

Jeg synes, serien virker lovende. Den er mere simpel end ‘Bartimæus’-serien, og jeg havde også gerne set, at den var mere dyster og skræmmende, men jeg var godt underholdt, og jeg glæder mig til at læse mere om Lockwood & Co.’s eventyr.

1 thought on “The Screaming Staircase

  1. Pingback: The Whispering Skull | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *