The Summer I Became a Nerd

Da jeg læste oplægget til denne bog, besluttede jeg straks, at den måtte være noget for mig! Som fantasy-, rollespils-, computerspils- og brætspilsnørd lyder det jo besnærende med en bog, hvor den populære pige viser sig at være nørd – et twist man sjældent ser i ungdomsbøger.

‘The Summer I Became a Nerd’ er skrevet af Leah Rae Muller og handler om teenageren Madelyne, der er cheerleader. Hun er – selvfølgelig – smuk og populær og dater en af fodboldspillerne. Men Madelyne har en hemmelighed – i virkeligheden er hun hardcore tegneseriefan, men hendes nørdede hobbies sørger hun for at skjule for ikke at miste status. Hvem ville dog se op til en pige, der var… adr… nørd?! Madelynes hemmelighed er dog tæt på at blive afsløret, da hun – i jagten på det seneste nummer af en tegneserie – kommer til at afsløre sin lidenskab over for den jævnaldrende Logan, som er ekspedient i den lokale tegneserieshop. Pludselig bliver det meget svært for Madelyne at bevare sin facade, for Logan tager hende også med til liverollespils-arrangementer, og hun indser, hvor meget hun elsker det. Men hvad skal hun gøre, hvis de andre på skolen opdager?

Det er på mange måder den klassiske historie om identitet og modet til at vise omverdenen, hvordan man inderst inde er – om det så er nørd, hestepige, popdreng eller noget helt fjerde. I dette tilfælde er konflikten dog lidt utraditionel, eftersom det er en pige, der er i al hemmelighed er nørd – og tilmed er skolens mest populære pige.

Jeg har som sagt en del nørdede hobbies og har i mange år identificeret mig selv som nørd. Jeg ved ikke, om jeg har været heldig og altid gået i skoler, hvor folk har været meget tolerante, eller om bogens konflikt i det hele taget virker en smule kunstig i dansk sammenhæng. Jeg synes i hvert fald, at det er en anelse underligt, at det er SÅ tabuiseret at være nørd, at Madelyne er rædselslagen ved tanken om at blive afsløret. Jeg havde lidt svært ved at acceptere præmisset for historien – eller i hvert fald at linjerne var trukket så skarpt op, for jeg har aldrig mødt folk, der ville reagere sådan, hvis man fortalte dem, at man elsker tegneserier. 

Når det kommer til stykket, synes jeg heller ikke, at hendes liv virker særlig nørdet. Det er først, da Logan tager hende med til liverollespil, at det for alvor bliver ret kitchet – og det er udelukkende fordi det er amerikansk liverollespil, som adskiller sig meget fra den form for liverollespil, der er i Skandinavien. I USA er liverollespil meget mere legende og med det glimt i øjet, mens det i Danmark – ofte – bliver taget ret alvorligt og er tættere på totalteater og reenachment, hvor kostumer og rekvisitter helst skal være så troværdige som muligt. Så ja – som dansk liverollespiller synes jeg, at liverollespilsscenerne i denne bog er meganørdede (og meget mærkelige – det er næsten som at høre om liverollespil for første gang, for det er så anderledes i forhold til den måde, jeg er vant til, at liverollespil er her i Danmark). Af samme grund falder flere af de konflikter, de oplever under deres liverollespilsture, lidt til jorden, fordi de ganske enkelt virker ret kunstige i mine øjne.   

Alt i alt savnede jeg lidt flere sære og nørdede detaljer. Jeg syntes, at Madelyne reagerer alt for desperat i forhold til at få afsløret sin kærlighed til tegneserier – så er det altså heller ikke værre! Jeg var dog positivt overrasket over Logan – han lyder som en fantastisk fyr, og hans mor er også ret sej – en kombination man sjældent ser i bøger, men som førte til flere sjove scener i bogen.

‘The Summer I Became a Nerd’ er en fin lille sommerbog med en sød kærlighedshistorie. Jeg havde som sagt håbet på lidt mere dybde i forhold til den nørdede del, men nu vil jeg i første omgang glæde mig over, at der overhovedet er (smukke og populære) nørder med i denne bog. Det er første skridt i nørdernes overtagelse af verden 😉

4 tanker om "The Summer I Became a Nerd"

  1. Denne bog står på min to-read liste, men jeg må indrømme at jeg begynder at frygte at blive skuffet. Synes så mange roser den til skyerne, og det er bare rigtig tit jeg så læser bogen og ender med at sidde lidt “meh” over den. :/

  2. Jeg synes, den var ok, men jeg havde gerne set, at den var rigtig nørdet – og ikke så overfladisk, som den er meget af tiden. Det gør det selvfølgelig lettere at sælge til ikke-nørder, men jeg kunne nu godt have brugt flere nørdede referencer og sjove detaljer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *