The Sundering

‘The Sundering’ er anden del af ‘Dread Empire’s Fall’-trilogien skrevet af Walter Jon Williams. Jeg anmeldte første bog, ‘The Praxis’, tidligere i år.

Da dette er anden bog i en serie, bringer jeg ikke et resumé af handlingen, da det vil afsløre for meget af handlingen i den første bog, men jeg har opridset de gode og knapt så gode ting ved bogen.

‘The Sundering’ har – ligesom forgængeren – en ret langsom og tør start. Hvor jeg havde lettere ved at tilgive det i ‘The Praxis’, da det skyldtes, at det var en masse baggrundsviden om den verden, serien foregår i, så blev jeg lidt irriteret over det, da jeg læste ‘The Sundering’. Heldigvis ændrede det sig efter de første 70-80 sider, og derefter tog historien fart.

Bogen er ligesom forgængeren en blanding af drama og rumskibskampe, men dosseringen virker knapt så elegant denne gang. Er du til spektakulær rumskibskrig i rummet, så vil du trippe utålmodigt igennem en stor del af bogen. Er du til gengæld mest til drama, så vil du bestemt få nogle underholdende scener, men også have perioder, hvor der er lige lovlig megen teknik-sniksnak. Personligt kan jeg lide begge dele, men jeg synes ikke, at historien var lige så elegant strikket sammen som i ‘The Praxis‘. Det betød dog ikke, at bogen var dårlig – jeg var ganske godt underholdt, selvom bogen var lidt træg et par steder.

Der er en skøn humor i bogen, og det er svært ikke at grine, når Martinez og Sula får rodet sig ud i problemer – ofte i forbindelse med deres relation. Og så er det – trods de små knaster, jeg beskrev herover – stadig en af de bedste scifi-serier, jeg har læst de senere år.

Jeg er i gang med at læse tredje og sidste bog i serien, og anmeldelsen af den kommer selvfølgelig på et senere tidspunkt.

1 thought on “The Sundering

  1. Pingback: Conventions of War | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *