The Tropic of Serpents

‘The Tropic of Serpents’ er anden bog i ‘A Memoir by Lady Trent’-serien af Marie Brennan. Jeg har tidligere anmeldt den første bog, ‘A Natural History of Dragons’.

Da dette er anden bog i en serie, bringer jeg ikke et resumé af handlingen, da det vil afsløre for meget af handlingen i den første bog. Jeg har i stedet opridset de gode og knapt så gode ting ved bogen.

I ‘The Tropic of Serpents’ kan man mærke, at hovedpersonen, Lady Trent, har udviklet sig. Hun oplever stadig modstand pga. sit køn, men dog på en lidt anden – og måske mere forståelig – måde denne gang, da hun støder på andre kulturer og pludselig også får sprogbarriere som en af de mange udfordringer på ekspeditionen.

Jeg kan fortsat godt lide blandingen af 1800-tals-stemningen, de fantastiske drager og den naturvidenskabelige vinkel, og ideen med at kombinere den med et kultursammenstød var god. Det gjorde dog ind imellem historien lidt knudret, og det virkede lidt som om, at forfatteren mistede fokus et par gange.

Jeg syntes desværre, at bogen svingede lidt mere i kvalitet i forhold til den første bog i serien. Der var perioder, hvor historien stod i stampe, og hvor jeg begyndte at kede mig, men der var også tidspunkter, hvor historien for alvor tog fart, og jeg atter blev grebet af fortællingen.

Alt i alt en ganske fin bog men ikke helt så medrivende som den første bog i serien. Den tredje bog, ‘The Voyage of the Basilisk’, udkom tidligere i år, og den skal jeg også læse på et tidspunkt. Jeg overvejer, om jeg skal vente med at købe den, indtil den kommer på tilbud hos BookOutlet, eller om jeg bare skal overgive mig med det samme 🙂

2 thoughts on “The Tropic of Serpents

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *