The Twistrose Key

Jeg har læst flere positive anmeldelser af ‘The Twistrose Key’ gennem det seneste års tid, og den finurlige fantasy-børnebog lød som noget for mig, så den læste jeg for nylig.

‘The Twistrose Key’ er skrevet af Tone Almhjell og handler om Lindelin – også kaldet Lin – der netop har mistet sin bedste ven og kæledyr, musen Rufus. Kort tid efter falder hun dog over en mystisk nøgle, der åbner op for en magisk verden, hvor hun atter møder Rufus – denne gang dog på mere lige fod, da han er blevet lige så høj som et menneske. Men alt er ikke fryd og gammen, for en stor fare truer den nye verden, hun er endt i, og Lin er måske den eneste, der kan stoppe truslen, inden det går galt.

Det er helt umuligt ikke at tænke på Narnia, når man læser starten af denne bog. Det skyldes først og fremmest måden, Lin ender i den nye verden, men også de mange talende dyr i den magiske verden. Jeg syntes, det var ret distraherende i starten, og selvom jeg holder meget af Narnia, så brød jeg mig ikke om, at ‘The Twistrose Key’ på dette punkt virkede som et rip-off af førnævnte klassiker. Heldigvis er bogen ikke en kopi af Narnia – historien udvikler sig efter dette punkt – og skaber stille og roligt sin egen fortælling.

Jeg holdt meget af de første kapitler og især beskrivelsen af Lins og Rufus’ venskab, dengang han var en lille mus. Det var smukt og sørgmodigt på samme tid. Desværre var det eneste gang i løbet af historien, hvor jeg blev rørt over fortællingen – det var, som om noget af historiens magi forsvandt, da Lin kom over i den nye verden. Jeg ville så gerne blive hypnotiseret og betaget af historien, men den kom aldrig rigtig ind under huden på mig, efter hun atter mødte Rufus. Jeg ved ikke helt hvorfor – den har ellers potentialet til det, for grundhistorien er både smuk og interessant – men der var bare et eller andet i fortællingen eller fortællestilen der manglede.

Jeg holdt meget af både starten og slutningen af denne bog – der var den bittersøde og vemodige stemning, jeg håbede på, og det var meget smukt fortalt. Men resten af bogen fangede mig desværre ikke rigtig.

2 thoughts on “The Twistrose Key

    • Ja, jeg ærgrede mig også. Det lød ellers som en bog for mig, men der var et eller andet, der manglede…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *