The Voyage of the Basilisk

‘The Voyage of the Basilisk’ er tredje bog i ‘A Memoir of Lady Trent’-serien af Marie Brennan. Jeg har tidligere anmeldt ‘A Natural History of Dragons’ samt ‘The Tropic of Serpents’.

Vanen tro vil jeg ikke bringe et resumé af bogen, eftersom den er en del af en serie, men jeg vil kort opridse, hvad jeg syntes om ‘The Voyage of the Basilisk’.

Først og fremmest kunne jeg bedre lide denne bog sammenlignet med forgængeren ‘The Tropic of Serpents’. Historien var – i mine øjne – mere interessant, og flowet var bedre. Lady Trent fik selvfølgelig atter rodet sig ud i forviklinger og kultursammenstød.

Bogen er knapt så ‘fagligt tung’ forstået på den måde, at der er knapt så mange nørdede passager om dragers biologi. Det påvirkede ikke min læseoplevelse – hverken positivt eller negativt – men det gør, at bogen føltes lidt mere ‘light’ i forhold til de foregående bøger. Måske skyldes det også, at man kommer lidt tættere på Lady Trent i denne bog – hun får lov til at føle og tænke lidt mere over personlige ting.

Alt i alt en fin læseoplevelse, og jeg ser frem til at læse mere om Lady Trents eventyr og opdagelser, når næste bog i serien udkommer.

2 thoughts on “The Voyage of the Basilisk

    • Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om den. Jeg kan godt lide kombinationen af 1800-tals-stemning, fantasy og videnskab 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *