The Walking Dead 6-8

For to år siden læste jeg første bind i zombie-tegneserien ‘The Walking Dead’ af Robert Kirkman. Den sagde mig desværre ikke så meget, men heldigvis gav jeg serien en chance mere for snart et år siden, da jeg stødte på bind 2-5 på biblioteket. Der blev jeg til gengæld fuldstændig fanget af den dystopiske fortælling om de levende døde.

De første fem bind læste jeg på dansk, men da jeg var så glad for serien, endte jeg med at købe de næste bøger på engelsk. Serien bliver udgivet både som hæfter og bøger, i mindre udgaver og i tykke hardcover-versioner. Jeg har valgt den hardcover-udgave, hvor bøgerne bliver samlet to og to. Det 6. bind læste jeg for nylig, og til Dewey’s Read-A-Thon læste jeg ‘Book Four’, der indeholder hæfterne 7 og 8.

Jeg vil ikke fortælle et resumé af handlingen, for det vil afsløre alt, alt for meget i forhold til de foregående hæfter, men jeg vil hurtigt ridse op, hvad der er godt og knapt så godt i ‘The Walking Dead 6-8’.

For det første er der lidt mere ro på i disse tre hæfter. Det skal ikke forstås som om, at jeg ikke vil have masser af action, men historien blev ind imellem lige lovlig kaotisk i de første hæfter. I 6-8 er der dog plads til lidt mere fordybelse, så personerne får lov til at udvikle sig, og det synes jeg klæder serien rigtig godt. Der er stadig zombier med – bare rolig – men der er også andre skræmmende faktorer, som pludselig påvirker personernes situation.

Det irriterede mig dog, at tegningerne svingede så meget i kvalitet. Der er flere af personerne, tegnes meget forskelligt fra side til side og dermed kan være svære at genkende. Det synes jeg virker ret sjusket, for det forvirrede mig flere gange, når jeg ikke kunne genkende en person, fordi tegningen af vedkommende var så forskellig fra sidste gang, personen dukkede op i en scene.

Jeg er stadig meget begejstret for serien, og da ‘Book Four’ slutter af med et brag – og noget af en cliffhanger – så kan jeg næsten ikke vente med at læse videre i serien. Altså bortset fra at jeg ikke har næste bog stående. Nu må vi se, om jeg kan vente helt til jul (for at se, om jeg får den i julegave), eller om jeg overgiver mig og køber den inden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *