The Walking Dead bind 2-5

På en dag som denne, hvor mange føler sig halvdøde oven på en festlig nytårsaften, er det oplagt at fortælle om en af de positive overraskelser, jeg havde for et par måneder siden, hvor jeg læste bind 2-5 af tegneserien ‘The Walking Dead’. Jeg faldt over dem på biblioteket ved et tilfælde, og selvom jeg ikke var så begejstret for det første bind i serien, som jeg havde håbet, så kunne jeg ikke nære mig og lånte de fire næste bind med hjem. Det var jo en serie med zombier…

… og hvor er jeg glad for, at jeg gjorde det! Jeg blev virkelig grebet af serien og forstod endelig, hvorfor tegneserien har gået sin sejrsgang verden over og sælger fantastisk godt!

‘The Walking Dead’ er pakket med action og intriger, og gang på gang greb jeg mig selv i at tænke “hvordan i alverden kommer de videre herfra – det kan jo snart ikke gå mere galt…”. Tegningerne er meget udtryksfulde og emmer af stemning, og det er helt klart en af de bedste tegneserier, jeg har læst.

Jeg ser (selvfølgelig) også tvserien, der er bygget på tegneserierne, men der er en del forskel på handlingen i hhv. tvserien og tegneserierne, og det synes jeg er en stor fordel. Da jeg læste den første tegneserie, var det en lidt flad fornemmelse, for jeg havde set første sæson af tvserien på det tidspunkt, og tegneserien kom til at virke som en skrabet version af tv-udgaven. Det ændrede sig dog, da jeg læste de efterfølgende tegneserier, for ikke blot ‘overhalede’ jeg mig selv mht. hvor langt jeg var nået i tvserien – der er som sagt også en del ændringer i historien (og persongalleriet), og det gør det meget lettere at nyde de to medier hver for sig.

Det er virkelig skønt at se, hvordan Robert Kirkman har formået at forny zombiegenren, så den er mere og andet end hjernedød splat og gys. Ligesom ‘World War Z’ er tegneserien ‘The Walking Dead’ er godt eksempel på, at zombiehistorier kan være fascinerende og skræmmende uden at bruge store mængder af (kunstigt) blod.

6 thoughts on “The Walking Dead bind 2-5

 1. Det synes jeg, du skal gøre. Jeg ved ikke, om det var fordi, jeg havde fået lidt mere distance til tvserien, da jeg læste de efterfølgende bind, men det var i hvert fald utrolig rart at slippe lysten til hele tiden at sammenligne de to medier og i stedet blot nye de ting, som virker bedre i tegneserieform 🙂

 2. Hvor fedt at høre! Jeg er så småt begyndt at få øjnene op for graphic novels, og har lovet mig selv, at 2014 skal være året hvor jeg dykker mere ned i genren 🙂 Og Walking Dead er jo oplagt..
  Jeg er lige i dag blevet færdig med den graphic novel, som har givet mig blod på tanden, og jeg vil lige give tippet videre. Den har nemlig rørt mig og skræmt mig som meget lidt andet de sidste mange år!
  Serien hedder “Locke & Key” af Joe Hill og Gabriel Rodriquez, og sidste bind er lige udgivet i slutningen af december – helt klart anbefalelsesværdig!

  Og så forresten rigtigt godt nytår 😉

 3. Jeg er heller ikke så god til at få læst (og nydt) graphic novels – de fænger bare ikke så tit, hvilket ærgrer mig grusomt. Af samme grund er jeg ekstra glad for, at jeg er faldet for denne serie (selvom det ender med at blive dyrt, men jeg vil jo gerne eje albummene… ;-))

  Tak for tippet! Ved du, om den er oversat til dansk?

  Også godt nytår til dig 🙂

 4. Tak for inspirationen til denne tegneserie. Har lige været nede og “vælte” det lokale bibliotek og lånt bind 1-5 med hjem. Er nu snart ved at være færdig med bind 3, og må sige at serien skuffer absolut ikke. Spændende historie, og fabeltagtigt tegnet.

 5. Selv tak – fedt at høre! Jeg er spændt på, om serien kan blive ved med at overraske og forny sig. Jeg har planer om at købe serien på engelsk, men er endnu ikke startet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *