The Windup Girl


’The Windup Girl’ af Paolo Bacigalupi røg på min to-read-liste for flere år siden, da jeg havde læst en ret begejstret anmeldelse af bogen. Siden har mit blik ofte dvælet ved den, når jeg har skimmet to-read-listen igennem, og jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har tænkt på, at den ville jeg virkelig gerne læse. Da jeg fik den i julegave sidste år, vidste jeg med det samme, at jeg ville læse den i forbindelse med mit scifi-tema for tredje kvartal.

Så ja, jeg havde en del forventninger til denne bog, men de blev desværre ikke indfriet. Det tog mig flere uger at nå lidt over halvvejs i den 500 sider lange bog, inden jeg indså, at der var ingen pointe i at læse videre. Bogen var utrolig kedelig, og selvom jeg har valgt den som månedens to-read-bog, så endte jeg med at opgive bogen. Det giver simpelthen ikke mening at bruge så lang tid på (frivilligt) at læse en bog, når der er masser af spændende bøger, jeg kunne læse i stedet.

Jeg bryder mig ikke om at droppe læsningen af en bog – især ikke når jeg har udvalgt den som månedens to-read-bog – men tvangslæsning er jo tåbeligt. Det giver hverken en god læseoplevelse eller en interessant anmeldelse.

3 thoughts on “The Windup Girl

  1. Pingback: I august gik tiden med… | Den Lille Bogblog

  2. Ej, hvor var det ærgerligt! Jeg har også haft kig på bogen i et par år og havde store forventninger til. Men som du skriver, så er der ingen grund til at presse sig selv til at læse en bog, der bare ikke duer.

    Lige nu med alt det arbejde jeg har, så er jeg virkelig blevet lystlæser og fanger bogen ikke de første par sider, så lægger jeg den væk, for ellers ender det med at jeg slet ikke får læst noget.

    • Ja, det er så ærgerligt, når det er en bog, man længe har glædet sig til at læse 🙁

      Jeg tror, jeg giver den videre til en af mine scifi-glade venner. Det kan være, at den fanger hende i stedet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *