The Zombie Survival Guide

Jeg har en mildest talt bred bogsmag. Jeg læser mange forskellige genrer, og et par af favoritterne er horror og dommedagsgenren. Begge kan siges at være repræsenteret i denne overlevelsesbog, som detaljeret beskriver, hvordan du skal forberede dig til og agere under et zombieangreb.

Bogen er ikke skrevet med humor for øje, selvom flere af de tørre kommentarer og nøgterne beskrivelser fik mig til at klukke af grin.

Enkelte steder ryger bogen ud af en tangent – for eksempel virker det ret unødigt, når forfatteren gennemgår fordele og ulemper ved at bruge en pladerustning under et zombieangreb, for chancen for at have adgang til sådan en er forsvindende lille. Det sidste kapitel, der beskriver dokumenterede zombieangreb gennem tiden, er lidt for langt og ligegyldigt.

Men ellers er det interessant læsning, for der er mange velargumenterede overvejelser, og hvis du har set bare et par enkelte zombiefilm, vil det også være sjovt at læse forfatterens råd – især fordi han flere gange pointerer åbenlyse fejl og stupiditeter i filmene. Der er lange lister til, hvordan du skal forberede dig fysisk, psykisk og udstyrsmæssigt, så det er bare om at komme i gang!

Et par enkelte gode råd fra bogen:

  • fyld dit badekar og/eller håndvask med vand, så snart du opdager, at et zombieangreb er på vej. Når civilisationen bryder sammen, kan du ikke forvente at have let adgang til drikkevand, så det er bare om at have noget på lager.
  • zombier dræbes kun ved, at du smadrer hovedet/hjernen på dem. Skud på kroppen er spild af ammunition.
  • motorsave og flammekastere er IKKE fantastiske våben mod zombier!
  • sørg for at have en enhåndsøkse som et af dine våben. Det er rigtig godt i nærkamp og let at anskaffe sig.
  • gem dig ALDRIG i en kælder!
  • bevæg dig helst til fods. Køretøjer larmer og tiltrækker derved zombier. Desuden kan du risikere at løbe tør for benzin/diesel på et kritisk tidspunkt.

Og nu må I have mig undskyldt. Jeg må hellere på indkøb, for der er en række ting, jeg skal have købt, inden dommedag kommer…

2 thoughts on “The Zombie Survival Guide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *