Throne of Jade & Black Powder War

‘Throne of Jade’ og ‘Black Powder War’ er bog 2 og 3 i Temeraire-serien, der er skrevet af Naomi Novik. Jeg har tidligere anmeldt den første bog i serien, ‘His Majesty’s Dragon’.

‘Throne of Jade’ foregår i forlængelse af den første bog i serien, og jeg vil derfor ikke komme så meget ind på selve handlingen. Jeg kan dog godt afsløre, at Temeraire og Laurence drager på en lang rejse – en rejse, der kan betyde drastiske ændringer.

Jeg synes, ideen er ret spændende, men desværre fylder selve rejsen alt for meget i bogen. Det bliver ret langtrukkent, og jeg blev noget utålmodig undervejs. Derfor var denne bog også lidt skuffende, når nu ‘His Majesty’s Dragon’ var så spændende og medrivende.

Den næste bog, ‘Black Powder War’, var til gengæld bedre skruet sammen. Her var fortællerytmen mere jævn, og der var en fin blanding af action og mere stille passager.

Indtil videre er jeg ganske glad for serien. Selvom ‘Throne of Jade’ skuffede lidt, så var ‘Black Powder War’ heldigvis med til at bringe handlingen ind i en mere intens og actionmættet fortælling. Jeg kan godt lide kombinationen af fantasy og 1800-talskrig, hvor der både er plads til Napoleon og drager. Det lyder som et sært mix, men det fungerer overraskende godt, og jeg kan især godt lide den rolle, dragerne har i bøgerne – ikke blot under krigshandlinger men også deres opvækst og opførsel.

Hvis du overvejer at læse denne serie, skal du vide, at bøgerne fokuserer meget på den igangværende krig, og at der er mange krigsscener undervejs. Jeg synes, det er spændende læsning, men det kan også blive ret nørdet ind imellem, så hvis du ikke er til drabelige krigsscener og taktiske overvejelser, er det ikke sikkert, at denne serie er noget for dig.

1 thought on “Throne of Jade & Black Powder War

  1. Pingback: Empire of Ivory og Victory of Eagles | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *