Through the Woods

through the woodsTil sidste måneds Read-a-Thon fik jeg endelig læst ‘Through the Woods’ af Emily Carroll. Tegneserien har stået på min ønskeseddel i flere år, og da jeg syntes, den passede fint ind i mit gys og horror-tema, så benyttede jeg lejligheden til at købe den kort tid inden læse-eventen.

‘Through the Woods’ er en graphic novel, der indeholder fem fortællinger. Der er brugt sort-hvide tegninger kombineret med enkelte klare farver, hvilket giver et simpelt og alligevel ganske stemningsfuldt udtryk. Historierne er som dystre folkeeventyr, hvor uhyggen bygges op uden brug af bøh-effekter eller voldsomme scener.

Jeg kunne rigtig godt lide tegnestilen, der fint underbyggede de stilfærdige og dystre fortællinger. Jeg syntes dog på ingen måde, at den var så skræmmende og uhyggelig, som mange anmeldelser har fremhævet, så på den front blev jeg desværre lidt skuffet. Det var nogle interessante og måske også lettere morbide historier, men der var intet, der gav mig gåsehud eller fik mig til at kigge mig paranoidt over skulderen. Men ok – der skal altså også en del til for at en bog skræmmer mig.

‘Through the Woods’ er først og fremmest en meget stemningsfuld bog, og så er de lidt naive tegninger ganske smukke. Selvom den ikke skræmte mig, så er det en tegneserie, jeg helt sikkert vil finde frem igen for at genlæse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *