Tiger Lily

Jeg vandt ‘Tiger Lily’ hos Flyv Med Mig for nogle måneder siden og besluttede mig straks for, at den skulle i min sommerferie-læsebunke. Så langt nåede den ikke – jeg læste den nemlig et par uger inden, og det fortrød jeg bestemt ikke.

‘Tiger Lily’ er skrevet af Jodi Lynn Anderson og tager udgangspunkt i eventyret om Peter Pan. ‘Tiger Lily’ handler dog først og fremmest om den pige, Peter forelskede sig i, inden han mødte Wendy. Historien er fortalt af Klokkeblomst, som følger denne pige, Tiger Lily, og dermed observerer alt, hvad der sker mellem hende og Peter Pan. Tiger Lily er på mange måder ulig Wendy – en lidt grov og drenget pige, som er vant til at klare sig selv og som må udstå en lang række ydmygelser fra de andre i landsbyen. Hun bliver advaret mod at nærme sig Peter Pan, men alligevel støder de på hinanden, og de to fascineres og drages af hinanden, mens problemerne omkring dem langsomt begynder at eskalere.

Dette er en fantastisk velskrevet bog. Det er en af de bedste kærlighedshistorier, jeg nogensinde har læst, og den er virkelig smuk og magisk. Der er en skrøbelighed og forsigtighed over ordene, som gør, at man ind imellem næsten ikke tør trække vejret af frygt for at puste dem væk fra siderne i bogen. Jeg sad flere gange og følte næsten, at det gjorde ondt at læse, for ordene rummede en smerte og en længsel, der stille og roligt skar sig ind i hjertet på mig.

Tiger Lily er en stærk pige – en pige, der ved hvad hun vil og som nok skal kæmpe for det. Men hun ved ikke altid, hvordan mennesker reagerer, og hun er voldsom stædig – noget, der kan give problemer i kærlighed, for hvornår skal man gå på kompromis, og hvornår skal man holde på sit? Da jeg læste om Tiger Lily, forestillede jeg mig et rigtig junglebarn – sej, stærk, udholdende… og lidt mut. For ja, Tiger Lily er ikke en pige, der sprudler af glæde og godt humør, men det er måske heller ikke så underligt med de omgivelser, hun lever i.

Mødet mellem hende og Peter Pan er interessant – ikke mindst når man kender den oprindelige Peter Pan-historie, for Tiger Lily er ikke den type pige, man som læser ville forvente var noget for Peter Pan. Men det er hun, og det er så befriende, at han falder for denne stærke, lidt mutte pige, for hun ligner på ingen måde den stereotype kønne pige, som ofte optræder som hovedpersonen i kærlighedshistorier.

‘Tiger Lily’ er en fortolkning af Peter Pan-eventyret, og handlingen er derfor ikke helt som den originale. Jeg blev dog bagefter overrasket over, hvor tæt på den var mht. nogle detaljer, som jeg havde glemt fra det oprindelige eventyr, og jeg tror derfor, at jeg snart skal læse originalen igen.

Jeg kan varmt anbefale ‘Tiger Lily’. Det er en af de smukkeste og skrøbeligste kærlighedshistorier, jeg har læst, og af samme grund må jeg også komme med en advarsel. Hvis du er en drømmer som mig, så er dette en bog, der går lige i hjertet på dig. Pas på – det risikerer af få nogle rifter, for lige så sød kærlighed kan være, lige så brutal og smertelig kan den også blive.

5 thoughts on “Tiger Lily

  1. Pingback: The Enchanted | Den Lille Bogblog

  2. Pingback: Kærlighedshistorier – hvad er din yndlings? | Den Lille Bogblog

  3. Pingback: The Girl of Ink and Stars | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *