Tongue of Serpents + Crucible of Gold

‘Tongue of Serpents’ og ‘Crucible of Gold’ er henholdsvis bog 6 og 7 i ‘Temeraire’-serien af Naomi Novik. Jeg har tidligere anmeldt ‘His Majesty’s Dragon’, ‘Throne of Jade’ og ‘Black Powder War’ samt ‘Empire of Ivory’ og ‘Victory of Eagles’.

Jeg vil ikke bringe et resumé af de to bøger, da det vil afsløre for meget af handlingen i de tidligere bøger, men jeg vil kommentere et par ting, der fungerede – og ikke fungerede – ved de to bøger.

I disse to bøger udvides dragegalleriet atter en gang, hvilket tilføjer nogle ret interessante personligheder og problematikker til fortællingen. Dragerne er lige så forskellige som menneskene, og jeg synes, at forfatteren i det hele taget er god til at holde fast i den måde, dragerne som race fremstilles på.

‘Tongue of Serpents’ lider dog lidt under samme problem som ‘Throne of Jade’ – der bruges al, al for lang tid på en utrolig lang rejse, hvor der ikke sker særlig meget, der er med til at berige historien med noget som helst. Det kræver lidt tålmodighed og overbærenhed at komme igennem bogen, men så bliver man også belønnet med en slutning, der har et par twists.

I ‘Crucible of Gold’ er forfatteren tilbage i gode, solide stil med en historie, der har langt mere kød på, og hvor der er langt større fremdrift.

Jeg mangler at læse to bøger i serien, og dem har jeg også tænkt mig at læse i rap, ligesom jeg har gjort det med ovenstående bøger. Jeg må dog vente lidt endnu, for niende og sidste bog i serien udgives først til næste år. Behøver jeg at sige, at jeg er meget spændt på, hvad serien ender med?

2 thoughts on “Tongue of Serpents + Crucible of Gold

  1. Åh, jeg kan se at det er forfatteren til Uprooted. Den elskede jeg, så det kunne være sjovt at læse lidt mere fra hende, men jeg ved ikke om jeg har lyst til at kaste mig ud i (endnu) en serie på ni bøger. Nogle gange kan man ikke lade være med at tænke, om det ikke bare kunne koges ned til måske tre-fire bøger, hvis man nu fjerner de steder hvor historien kører i tomgang?

    • Jeg synes faktisk, at serien har overraskende meget at byde på, for jeg frygtede nemlig også, at den ville trække ud. Bog 2 og bog 6 lider lidt under, at der sker for lidt, og hovedpersonerne rejser i det uendelige (ligesom i Ringenes Herre ;)), mens jeg er godt tilfreds med de resterende 5 bøger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *