Touch the Dark

Jeg faldt ved et tilfælde over bogen sidste år, da jeg skulle bestille et par julegaver fra en udenlandsk bogshop, og da bogen lød spændende, købte jeg den helt spontant.

‘Touch the Dark’ af Karen Chance handler om Cassandra, der kan se ind i fremtiden og kommunikere med ånder. Hendes særlige evner giver hende en række problemer – både med mennesker og vampyrer, der ønsker at have kontrol over hende, og bogen starter da også med at skitsere de problemer, hun har med Tony – en mafioso vampyr, som hun undslap for tre år siden.

Starten på bogen var ret forvirrende. Jeg blev i tvivl om, hvorvidt det faktisk var første bog i serien, da referencerne til hendes fortid lød ret indforståede. Og der sker også en del i bogen, som kan være med til at forvirre læseren, men alligevel savnede jeg mere indhold og tyngde i handlingen. Jeg syntes, der var for meget fokus på flugt og beskyttelse af Cassandra – det virker lidt, som om hun er et trofæ, som alle ønsker at besidde, og det er ærlig talt ikke særlig flatterende at tingsliggøre hovedpersonen. Som læser får det i hvert fald ikke mig til at føle noget særligt for hende.

Vampyrer forbindes ikke overraskende med erotik, og det er der selvfølgelig også i bogen – ikke i så stor grad, at det bliver corny, men undskyldningen for at have det med er ikke synderlig elegant

Jeg kunne godt lide, at settingen lidt anderledes, at hun talte og omgikkes vampyrer så naturligt, og at der var hele aspektet med ånder, men jeg syntes ikke, at det gav nok til historien, og i det hele taget vil jeg næppe læse videre i serien – den første bog her fangede ikke rigtig.

1 thought on “Touch the Dark

  1. Pingback: Magic Bites | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *