Trolddom

‘Trolddom’ er den første bog i ‘Heksemesteren’-serien af Margit Sandemo. Jeg lånte den som lydbog via Ereolen.dk.

Bogen foregår (primært) i 1700-tallet i Bergen, hvor pigen Tiril vokser op. Selvom hun er hjælpsom og kærlig, lægger ingen rigtig mærke til hende, for den smukke storesøster Carla løbet med al opmærksomheden. Men tingene ændrer sig drastisk, og pludselig kommer Tiril i knibe. Heldigvis ser det ud til, at hun har flere venner, end hun først troede…

Hrm. Denne bog sagde mig virkelig ikke noget i starten. Det skyldtes måske, at der var en række hop tilbage i tiden, der skulle bruges som baggrundsviden i forhold til de begivenheder, Tiril blandes ind i. Men det virkede lidt rodet og gjorde samtidig, at jeg havde lidt svært ved at blive fanget af historien. Heldigvis bliver det bedre undervejs, da fokus rettes mod Tiril og hendes fortælling.

Jeg syntes desværre, at historien var lidt for simpel til tider, og der var flere gange, hvor handlingen blev ‘jappet’ igennem, så jeg følte, der manglede nogle scener. Samtidig var både sproget og personernes opførsel ind imellem lige lovlig moderne. Det virkede ikke så troværdigt.

Men når det så er sagt, så var jeg ok underholdt – også selvom der er et lurende trekantsdrama i slutningen af bogen. Det når ikke at bryde ud, men det var nok til, at jeg blev bekymret, eftersom jeg hader trekantsdramaer.

‘Trolddom’ kommer næppe til at høre til de mindeværdige læseoplevelser, og jeg regner ikke med at læse videre i serien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *