Ulven fra stepperne

Det er ikke så længe siden, jeg genoptog læsningen af Cæsar-serien, som Conn Iggulden har skrevet, og da jeg godt kan lide hans skrivestil, blev jeg straks interesseret, da jeg fandt hans serie om Djengis Khan på netlydbog.dk. Jeg har ellers været inde i en periode med lidt for mange kedelige lydbøger, så nu blev jeg optimistisk igen – og jeg blev ikke skuffet.

‘Ulven fra stepperne’ handler som sagt om Djengis Khan – eller rettere drengen, der blev til Djengis Khan. Den unge Temüdjiin er søn af klanens overhoved, men da faderen dør, bliver Temüdjiin og hans mor og brødre efterladt på stepperne. Det er tydeligt, at klanens nye leder forventer, at de vil dø, men trods de barske levevilkår overlever Temüdjiin. Håbet om atter en dag være tilbage i klanen og ønsket om at hævne faderens død brænder som en ild inde i ham – en ild der ikke vil dø, men som blot får ham til at kæmpe endnu mere indædt få at nå dertil.

Conn Iggulden forstår at tage historiske personer og fortælle deres historie, så du får en masse spændende – og relevante – detaljer med fra deres opvækst. Jeg kan godt lide, at denne bog har en mere seriøs tone i forhold til Cæsar-bøgerne, hvor jeg ind imellem synes, at tonen iblandt romerne bliver lige lovlig familiær og moderne. ‘Ulven fra stepperne’ har en anderledes og barsk stil, som passer godt til historien, og det får fortællingen til at virke troværdig og interessant.

Jeg havde lidt problemer med navnene i starten – de var svære at huske og sætte i forbindelse med hinanden, så jeg er glad for, at forfatteren faktisk valgte at simplificere flere af navnene i forhold til virkelighedens personer. I det hele taget gør forfatteren en del ud af at forklare, hvor han har taget sig visse friheder i forhold til virkeligheden, og det kan jeg godt lide. Det udstråler ærlighed og troværdighed samt et oprigtigt om at fortælle en god historie.

Bogen er første del i en serie på fem bøger, men du kan sagtens læse den som enkeltstående bog. Jeg har dog allerede planer om at låne næste bog i serien, for jeg vil gerne høre mere om denne Khan…

6 thoughts on “Ulven fra stepperne

  1. Åh, hvor hyggeligt! Alle virker bare til at være i bedre humør, når solen skinner. Det er fantastisk, hvor meget det kan gøre. 🙂

  2. Pingback: Knogler i sandet og Sølvets rige | Den Lille Bogblog

  3. Pingback: Fjendeland | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *