Undivided

undivided
Dette er fjerde og sidste bog i ‘Unwind’-serien, der er skrevet af Neal Shusterman. Se mine anmeldelser af de forrige bøger, ‘UnWind’, ‘UnWholly’ og ‘UnSouled’.

Da det er sidste bog i serien, vil der ikke være et resumé. I stedet får du min vurdering af både denne bog og serien i sin helhed.

‘UnDivided’ er en glimrende afrunding på en ganske interessant ungdomsserie. Forfatteren introducerer et par nye elementer i fortællingen for at bringe ekstra spænding ind i historien, men det er også tydeligt, at der skal afsluttes en række ting, og derfor er der måske et par scener, der bliver lidt for forjagede. Det er ikke en bog, der ryster mig på samme måde som de to første bøger i serien, selvom der også sker flere drastiske ting – måske fordi jeg lidt havde luret, hvad den ville slutte med.

Ikke desto mindre er ‘Unwind’ en god, gedigen serie. Ved første øjekast kan man godt tro, at det bare er endnu en dystopisk ungdomsserie, men jeg synes, denne har noget mere at byde på end de fleste andre. Selvom den er forholdsvis simpelt opbygget – i hvert fald i den første bog – så formår forfatteren at bygge flere lag på undervejs og introducere en række interessante problematikker, hvor menneskenes etik og moral i den grad bliver udfordret.

Da jeg startede på serien, syntes jeg først, at grundlaget for historien var lidt for karikeret og utroværdigt, men jo mere jeg læste – og tænkte over det – jo mere sandsynligt syntes jeg desværre, at dette fremtidsscenarie blev. Det hjalp selvfølgelig også på det, at forfatteren har indsat en lang række klip fra nutidige aviser i bogen og dermed er med til at sandsynliggøre, at noget lignende – måske i en eller anden form – kan ske i fremtiden.

At læse ‘Unwind’-serien har endnu en gang overbevist mig om, at Neal Shusterman er en skøn forfatter. Denne serie er ikke nær så god som ‘Skinjacker’-trilogien (som i den grad tog mig med storm), men jeg synes, at ‘Unwind’ bestemt også har sine kvaliteter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *