Vælger du bøger ud fra årstiden?

Jeg antydede i et tidligere indlæg, at nu hvor dagene bliver kortere, og mørket kommer snigende, så er det for mit vedkommende tid til at finde de dystre og uhyggelige bøger frem. Der er bare visse bøger, der ikke egner sig til sol og sommer, og jeg har for eksempel en række vampyr- og horrorbøger, som ikke har fristet hen over sommeren. Lyse aftener samt gys og gru matcher bare ikke. Til gengæld er sommeren oftest det tidspunkt, hvor jeg kan finde på at læse bøger i den mere letbenede ende af skalaen.

Har du det på samme måde? At årstid og boggenre gerne må passe sammen? Eller betyder lys og vejr ikke det store for dine læseoplevelser?

8 thoughts on “Vælger du bøger ud fra årstiden?

 1. På ingen måde. Tværtimod. Og dog. Jeg har det bare omvendt af dig. Hygge-bøger om vinteren, krimi, faglitteratur, thrillere om sommeren

 2. Jeg er helt enig. Jeg elsker at læse bøger der passer til årstiden. Lige nu har jeg en underlig lyst til at købe bøger der foregår om efteråret. Hehe. Det sker dog, at jeg læser de dystre vampyrbøger om sommeren og omvendt, selvom det tit er hyggeligere med måden du beskriver – mørke bøger om vinteren. Det er altså mere hygge.

 3. Sabine – jeg købte et par vampyrbøger henover sommeren, men jeg kunne ikke tage mig sammen til at læse dem, når det var så lyst udenfor – nu varer det dog ikke længe, før de flytter hen på natbordet 😉

  Og pt. sidder jeg også og pønser på, hvilke dystre bøger der i det hele taget skal læses de næste måneder – uh, glæder mig allerede 🙂

 4. Jeg tror ikke årstiden som sådan spiller nogen rolle for mig – men det skal siges, at jeg for det meste læser forskellige genrer efter humør, så jeg vil ikke afvise, at de dystre bøger oftere bliver fundet frem om vinteren end om sommeren.

 5. Louise – det med humøret kender jeg godt, for jeg kan godt have bøger liggende, som jeg glæder mig til at læse – men hvor jeg bare ikke lige er i det rigtige humør til at læse dem med det samme.

 6. Jeg har det også sådan. De luftige og glade sluger jeg om sommeren, men om vinteren er det tværdigimod de lidt mere dystre bøger, som tiltaler mig allermest. Som Sabine og dig, har jeg også en god bunke dystre bøger, som ikke har været tiltalende over sommeren, men som nu er begyndt at blive det. 🙂

  Cirklen er bestemt ikke et must-read, og du skal ikke sætte alt for høje kræv til den – for så bliver du dødeligt skuffet. Grib fat i den, og lad mig høre hvad du synes om den!

 7. Maja – Ok – meeen nu er den i hvert fald på listen, så jeg tror, jeg låner den på biblioteket på et tidspunkt. Det er noteret, at den ikke 'haster' 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *