Vampire Academy 1 – graphic novel

vaJeg er tydeligvis inde i en stime af anmeldelser af bøger og tegneserier, jeg har lånt fra Ereolen Global. For nylig læste jeg nemlig første bind i tegneserieudgaven af ’Vampire Academy’. Jeg har aldrig læst bøgerne – eller set tv-serien for den sags skyld – men jeg blev alligevel fristet, da jeg faldt over det første hæfte.

Det første hæfte følger handlingen i den samme bog. Her har de to gode venner, Alissa og Rose, været på flugt i et par år, men bliver dog fundet og bragt tilbage til St. Vladimir’s Academy. Det er en high school for vampyrer og halvblods, mens selvom eleverne ikke er almindelige dødelige, så minder konflikterne på skolen meget om de skærmydsler, der er på en normal high school. Alissa og Rose bliver snart rodet ud i forskellige problemer, hvor deres venskab kommer på prøve.

Jeg synes, at tegnestilen er meget passende til historien – sådan lidt ’pæn manga’-stil (dog med mere tydelige ansigtstræk) – ligesom farvevalget passer godt til stemningen. Historien er… hrm… sådan på det jævne. Der var tidspunkter, hvor handlingen virkede forhastet – mest i anden halvdel, og det virkede lidt, som om tegnerne var ved at løbe tør for plads. Det er dog svært for mig at vurdere, da jeg ikke har læst de oprindelige bøger, så jeg kan ikke afgøre, om der er udeladt noget i dette hæfte i forhold til originalen. Jeg har derfor heller ingen holdning til, hvordan denne tegneserieudgave er i forhold til de oprindelige bøger. Jeg var ok underholdt, og selvom det langt fra var den bedste tegneserie/graphic novel, jeg har læst i år, så kan jeg dog godt finde på at læse det næste hæfte i serien, hvis jeg finder et sted, hvor jeg kan låne den.

2 tanker om "Vampire Academy 1 – graphic novel"

  1. Jeg ELSKEDE Vampire Academy bøgerne, og husker bestemt ikke slutningen på den første som forhastet. Kunne du tænke dig at læse den rigtige bog, eller var den grafiske nok?

    • Jeg har ikke umiddelbart planer om at læse bøgerne, men jeg overvejer at læse videre i tegneserierne, hvis de kommer på Ereolen Global 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *