Velkommen i dybet

Jeg trængte efterhånden til at læse noget i en af mine yndlingsgenrer, horror, så i sidste uge kværnede jeg denne novellesamling på… en dag! Det er også en lille sag på under 300 sider og skrevet med forholdsvis stor og læsbar skrift, så det gik hurtigt.

I 2009 udskrev forlaget Tellerup en konkurrence om at skrive den bedste gyserhistorie. Ud af de tilsendte bidrag blev 13 historier valgt ud og udgivet i novellesamlingen ‘Velkommen i dybet’ sammen med en novelle af Michael Kamp. Forfatterne er en spraglet blanding af erfarne forfattere og debutanter og har ret forskellig indgangsvinkel til gyset. Det er også godt, for det er jo forskelligt, hvad der kan frembringe gys hos den enkelte.

Overordnet set er det fin underholdning. Nu er jeg ikke så meget til noveller, og gysernoveller har aldrig rigtig ‘virket’ på mig, men det var interessant at se, hvordan forfatterne vinklede deres historier. Nu kan jeg ikke lide store edderkopper, så når en forfatter vælger at tage udgangspunkt i en massiv edderkoppe-belejring, så synes jeg selvfølgelig, at det er en pænt ubehagelig men også ret overdreven vinkel. 

Jeg foretrækker dog stadig gyserhistorier i ‘fuld længde’. Det er meget få, der mestrer gysernovelle-genren, hvor mine bedste bud til enhver tid vil være Edgar Allan Poe og H. P. Lovecraft, og det ville også være uretfærdigt at forvente det niveau i denne bog, men jeg håber, at flere af forfatterne vil fortsætte skriveriet, så der også i fremtiden vil blive udgivet spændende danske horrorhistorier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *