Vintereventyr

Forventninger:
Jeg læste flere positive anmeldelser af denne novellesamling og satte derfor næsen op efter en bog, der forhåbentlig ville indeholde vintermagi og gode historier.

Resumé:
’Vintereventyr’ er en novellesamling, der består af 12 noveller, som blev udvalgt på baggrund af en novellekonkurrence, som DreamLitt har afholdt. Eventyrenes omdrejningspunkt er vinter – og i enkelte tilfælde også jul, men det er dog ikke en decideret julebog.

Det bedste:
Der var flere gode noveller iblandt – for eksempel den om den unge kvinde Sne, som prinsen forelsker sig i. Det var også en meget fin detalje, at flere af eventyrene foregik i nutiden, så der optrådte mobiltelefoner og andre elementer, som tydeliggjorde, at det ikke var et gammeldags eventyr.

Det værste:
Der var desværre lige lovlig mange eventyr, der var skåret over den samme skabelon. Især i første halvdel var der for eksempel mange, der skulle gennemgå tre prøver, og det blev lidt for ensformigt at læse. Her ville det have været dejligt, hvis man havde udvalgt nogle eventyr, der adskilte sig mere fra hinanden.

Kan anbefales til:
Til dig, der elsker eventyr og som er frisk på at læse nogle mere moderne af slagsen. Det kan være en fordel at læse dem over en længere periode, da jeg synes, at flere af dem minder om hinanden (og en række klassiske eventyr – hvilket sådan set ikke er en overraskelse, da læseren så lettere kan identificere historien som et eventyr).

1 thought on “Vintereventyr

  1. Jeg er ked af at høre at du ikke var nær så glad for den som håbet. Jeg var selv rigtig glad for den, hvilket overraskede mig, for jeg synes sjældent antologier holder en vis standard hele vejen igennem. I det mindste kunne du lide nogen af dem, men jeg kan dog godt se hvad du mener med ensformigheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *