Winter

‘Winter’ er fjerde og sidste bog i ‘The Lunar Chronicles’-serien. Jeg har tidligere anmeldt ‘Cinder’, ‘Scarlet’ og ‘Cress’.

Da det er sidste bog i en serie, vil jeg ikke bringe et resumé af handlingen, men jeg vil kort opridse, hvad jeg synes om bogen og om serien alt i alt.

Først og fremmest var det en udmærket afslutning på serien. Der var ikke de store overraskelser, men det havde jeg egentlig heller ikke forventet. Der var masser af action, og alligevel føltes det ind imellem, som om der var lige lovlig mange fyld-scener. Bogen er da også væsentlig tykkere end de foregående bøger, og selvom det langt henad vejen var fin underholdning, så ville jeg have foretrukket, hvis forfatteren havde skåret mindst 100 sider fra. Især de sidste 100-120 sider var noget langtrukne.

Er det så en værdig afslutning på serien? Tjo… altså den er udmærket, og den var måske endda bedre, end jeg frygtede, da jeg havde læst ‘Cress’. Jeg var ret begejstret for de to første bøger i serien, men den tredje var noget ‘meh’. Jeg syntes dog, at ‘Winter’ var mere charmerende, og der var mere på spil, men den føltes ikke nær så original som de to første.

‘The Lunar Chronicles’ er en glimrende ungdomsserie, der er bygget på fortolkninger af gamle eventyr. Serien foregår i en scifi-verden med rumskibe, robotter og andet godt, og det er en ret sjov kombination. Jeg synes som sagt, at serien taber noget pusten undervejs og kan fortsat bedst lide de to første bøger i serien, men det er fin underholdning og nogle søde kærlighedshistorier (forbered dig dog på en del suk og bare-han-nu-kan-lide-mig-dilemmaer).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *