Wolves of the Calla – The Dark Tower 5

‘Wolves of the Calla’ er femte bog i ‘The Dark Tower’-serien af Stephen King. Jeg har tidligere anmeldt ‘The Gunslinger’, ‘The Drawing of the Three’, ‘The Waste Lands’ og ‘Wizard and Glass’.

Jeg vil selvfølgelig ikke bringe et resumé af bogen, da det vil afsløre for meget af handlingen i de foregående bøger, så dette bliver i stedet en kort opsummering af mit indtryk af bogen.

Jeg havde virkelig håbet, at ‘Wolves of the Calla’ ville genoplive min lyst til at læse serien. Efter at have læst ‘Wizard and Glass’, som absolut ikke faldt i min smag, tænkte jeg, at nu skulle historien nok komme op i omdrejninger igen. Det skete dog desværre ikke. Selvom ‘Wolves of the Calla’ ikke led under at være én lang fortælling fra fortiden (som fjerde bog var), så var der alt for megen udenomssnak og fyldhistorier i denne bog. Der var glimtvis af genialitet, når hovedhistorien fik lov til at titte frem mellem den ca. 750 sider, men der var desværre også irriterende meget fyld, som ærlig talt ikke sagde mig særlig meget og bare trak handlingen i langdrag.

Men altså – denne serie fanger mig desværre ikke lige så meget som mange af Kings andre bøger, og jeg kan godt undre mig lidt over den nærmest kultagtige dyrkelse af serien, som en lang række King-fans sværger til.

Nu er jeg nået så langt i serien, at jeg har besluttet mig for at læse den færdig. Den sjette bog er heldigvis noget kortere – under 500 sider – mens den sidste er en basse på omkring de 1000 sider! Jeg bliver helt svedt ved tanken…

3 thoughts on “Wolves of the Calla – The Dark Tower 5

  1. Det lyder som om du har haft lidt samme oplevelse af bogen som mig. Bare med den undtagelse, at jeg aldrig er blevet færdig med den. Jeg var vild med de første tre bind i serien, men bind 4 var en kamp at komme igennem, og som sagt gik jeg død i bind 5. Jeg har ikke helt opgivet håbet om at få den læst færdig engang, men det bliver nok ikke lige med det samme.

    • Har du planer om at se filmatiseringen her til sommer? Det er mit mål at færdiggøre serien inden, at den kommer 🙂

      • Ja, det har jeg, og jeg glæder mig helt vildt.
        Jeg kommer dog næppe til at få færdiglæst serien inden. Det er efterhånden så lang tid siden jeg har læst de første bind i serien at det ville kræve en genlæsning at få læst serien færdig, og jeg kan ikke helt overskue projektet. Men måske bliver jeg inspireret af filmen til at få læst de sidste bøger. Man ved aldrig:) Jeg ønsker dig i hvert fald held og lykke med at få læst serien færdig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *