Wordery og Kennys Bookshop – værdige afløsere til Amazon?

I starten af april annoncerede Amazon, at de med øjeblikkelig virkning droppede fri fragt, som man tidligere var garanteret som dansker, hvis man købte for minimum 25 euro. Det vakte en del irritation og vrede i bogbloggermiljøet, for mange nyder at bestille (store) bogpakker derfra. Den mest oplagte erstatning vil for mange være Bookdepository, som dog ofte har relativt lange leveringstider (10-20 dage) og lidt dyrere bøger (det sidste er der delte meninger om, men jeg har i hvert fald ofte oplevet, at de bøger, jeg vil købe, er dyrere hos dem).

Jeg fik lyst til at undersøge, hvad der var af europæiske alternativer til Amazon, eftersom du let risikerer at betale en lang række gebyrer, hvis du bestille bøger fra USA eller andre lande uden for Europa. Jeg har flere gange brugt Play til at finde frem til billige bøger, og da jeg søgte her, faldt jeg ved et tilfælde over Wordery, der er en engelsk webshop med et stort udvalg af bøger og meget rimelige priser. Jeg besluttede mig for at teste Wordery og gik ind på deres egen hjemmeside (da de har et langt større udvalg her i forhold til deres udvalg på Play). Jeg lavede to bestillinger – én med fem bøger (som alle bortset fra én var billigere end Bookdepository) og en uge senere bestilte jeg en enkelt bog mere.

Første bestilling – tre ekstra bøger
Bestillingen med de fem bøger blev en ret pudsig oplevelse. To dage efter, at jeg havde bestilt bøgerne, fik jeg en mail fra Wordery om, at der desværre var en af bøgerne, de ikke kunne levere, så de ville sørge for at tilbagebetale pengene for den bog til mig. Ok med mig – så bestilte jeg den blot fra Bookdepository. Stablen med de fem bøger (dvs. nu fire bøger) var sat til at skulle leveres efter 6-10 dage. En enkelt dukkede op efter 8 dage, mens resten kom frem efter 11 dage – alle sendt enkeltvis (ligesom Bookdepository) og ikke i én samlet pakke. Til gengæld fik jeg så dobbelt så mange bøger, som jeg havde forventet! Af ukendte grunde kunne Wordery alligevel godt levere den bog, de først havde annulleret… og så nøjedes de ikke med at sende én men hele tre eksemplarer af bogen! … det er jo en anelse fjollet, når det er 5’eren i en serie…

Jeg skrev til deres supportafdeling og gjorde dem opmærksom på fejlen samt spurgte, om de ville have bøgerne tilbage. Det ville de ikke – kun titelbladene (da de så kunne få refunderet nogle af pengene), og jeg var velkommen til at give bøgerne væk. Nu har jeg sendt titelbladene tilbage til dem og har fået dækket portoudgifterne.

Anden bestilling – kom efter fire dage!
Den sidste bog, jeg bestilte fra dem, ‘Light’, havde jeg oprindeligt forudbestilt hos Bookdepository et par uger inden lanceringsdatoen. Da denne dato var overskredet med over to uger, og bogen stadig ikke var afsendt fra leverandøren, skrev jeg til Bookdepository og bad dem om at annullere bestillingen. Derefter bestilte jeg straks bogen fra Wordery, som leverede bogen efter fire – FIRE – dage! Det var godt nok hurtigt! 

Min foreløbige konklusion er, at jeg godt kan lide Wordery og deres brede udvalg af bøger til en fornuftig pris. Jeg syntes godt nok, at oplevelsen med de tre ekstra bøger var en kende mystisk, men eftersom det ikke kostede mig penge, så bærer jeg over med det.

Et andet godt alternativ – Kennys Bookshop
Jeg har forelsket mig i flere af Barnes & Nobles læderindbundne klassikere, men de er desværre ret dyre både hos Bookdepository og hos Wordery. Via Play fandt jeg dog frem til den irske boghandler Kennys Bookshop, hvor jeg kunne spare ca. 10 euro, da jeg ville købe ‘The Story of King Arthur and His Knights’ – og det er jo ganske pænt på én bog!

Og nu jeg alligevel var der, så bestilte jeg også ‘The Golem and the Djinni’ (som var billigere at købe hos Kennys Bookshop via Play end på KennysBookshops egen hjemmeside…), da jeg kunne spare ca. 8 euro i forhold til prisen hos hhv. Bookdepository og Wordery.  

I modsætning til Bookdepository og Wordery ser det ud til, at Kennys Bookshop foretrækker at sende bøgerne i én pakke. Det gjorde de i hvert fald med de to bøger, jeg bestilte. Selvom det er praktisk, at de to andre boghandlere sender bøgerne enkeltvis (for så er der større sandsynlighed for, at postbuddet blot kan smide dem i postkassen, og jeg slipper for at tage på posthuset), så synes jeg, at det er meget hyggeligt med én samlet pakke.

Der gik FIRE dage fra jeg bestilte bøgerne, til jeg stod med dem i hånden (og jeg bestilte en søndag, så det er ret imponerende). Det virker ret positivt, men om jeg blot var heldig, eller om de generelt er hurtige til at levere – ja, det finder jeg nok ud af i løbet af de kommende måneder, når jeg bestiller fra dem igen.

Kan du finde på at bestille fra disse boghandlere? 
… og har du tilfældigvis brug for et eksemplar af ‘Victory of Eagles’? 🙂

12 tanker om "Wordery og Kennys Bookshop – værdige afløsere til Amazon?"

 1. Jeg faldt over Wordery ved amazon forledn, og mit indtryk er egentlig, at det er næsten ligesom TBD. Deres søgefunktion er i hvert fald lige ringe 😛 Jeg vil i hvert fald sammenligne derinde næste gang, så jeg kan få de billigste 🙂

 2. Det har jeg nu ikke haft problemer med (indtil videre), men det ville nu være godt, hvis der var flere søgekriterier, man kunne krydse af (udover hardback/paperback). Jeg regner med at bruge både Wordery og Kennys fremover 🙂

 3. Mange tak for tip! Alle alternativer til (nu meget dyre!) Amazon er virkelig velkommene i øjeblikket. Jeg vil i hvert fald fremover også tjekke de to siders priser ud, før jeg bestiller en bog hjem 🙂

 4. Ja, jeg synes også, de er blevet ret dyre i forhold til tidligere. Og så kan jeg godt lide, at jeg kan stole på de priser, der står på de to boghandleres hjemmesider – og ikke skal lægge al mulig VAT og lignende til bagefter.

 5. Hej
  Jeg trykkede mig ind på dette indlæg pga. billedet af Temeraire bøgerne. Jeg har hørt de første 5 som lydbøger, og jeg synes at de er super hyggelige og gode. Jeg har ikke brug for Victory of eagles, men jeg kan klart anbefale andre at læse den serie. Jeg har lige selv lånt nummer 6 som almindelig bog på biblioteket, da jeg af en eller anden grund ikke kan få lov at høre den, når jeg bor i Danmark. Nogle gange er rettighederne bare lavet mærkeligt. De fem første kunne jeg godt høre på audible.com
  Tak for tip om boghandlere forresten!
  Hilsen Signe

 6. Det er jeg glad for at høre! Har hørt godt om serien og var ret tilfreds med den første bog, så jeg har faktisk købt til og med bog 7 nu. Så skal jeg bare liiiige have læst dem! 😀 Tror jeg vil gøre det i løbet af næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *