Yacoubians Hus

I min jagt på nye, spændende lydbogsoplevelser faldt jeg over denne bog, som var ret populær for fem-seks år siden.

‘Yacobians Hus’ er skrevet af Alaa Al-Aswany og handler om en række mennesker, der bor i det moderne Egypten. Handlingen foregår i Cairo, hvor den smukke bygning, Yacobians hus, ligger, og den er hjemsted for ret forskellige personer – lige fra rigmænd og til de fattige arbejdere, som bor på tagetagen. Det er deres hverdag med op- og nedture, der flettes sammen til en historie om kærlighed, penge, magt, korruption og søgen efter lykke.

Jeg blev først og fremmest en kende overrasket over den til tider ret direkte og frimodige fortælling, som både indeholdt sex og voldtægt i en grad, jeg ikke havde forventet i en bog om livet i Cairo. Måske lidt naivt af mig, men bogen er ret direkte og ærlig på det punkt, hvilket både er fascinerende og forfriskende. Den giver et spændende og lidt anderledes indblik i det egyptiske samfund, som jeg desværre ikke kendte så meget til, inden jeg begyndte på bogen.

Som læser møder du en række personer i bogen, og her savnede jeg ind imellem et lidt bedre overblik over dem. Det blev lidt rodet fortalt, og her havde jeg haft en fordel, hvis jeg havde læst bogen i stedet for at høre den som lydbog, for så kunne jeg lettere bladre tilbage for at genopfriske, hvem de forskellige personer var.

Det er en fortælling om mennesker og de kompromisser, som de søger for at opnå egne mål – ind imellem på bekostning af andre. Det er også en historie om dobbeltmoral og om, hvor megen magt penge kan give dig i et samfund som det egyptiske, men det er også en bog, der indeholder håb, kærlighed og viljestyrke.

Bogen blev filmatiseret for et par år siden, og jeg tror, jeg vil se den på et tidspunkt for at få genopfrisket historien. Jeg blev desværre ikke helt så grebet af historien, som jeg blev, da jeg læste ‘Drageløberen’, men sidstnævnte er også ret barsk og samtidig meget rørende, så det er ikke så mærkeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *